Du måste vara inloggad för att se priser & kunna handla - ansök om konto här, eller logga in längst upp på sidan.


Vårt hjärteprojekt

2006 började vi bygga Swelogent International Centre på Sri Lanka. Det är åtta hus med syfte att skapa en plats som ger människor möjlighet att växa.
Sedan 2011 samarbetar vi med det lokala företaget Selyn Exports och stiftelsen Selyn Foundation.
Selyn vinnare i internationella tävlingen Inspirational SME Awards
Organisationen CBI har utsett Selyn som vinnare i kategorin Människor i tävlingen Inspirational SME Awards. CBI är en nederländsk organisation som verkar för att öka möjligheterna för små och medelstora företag från utvecklingsländer att sälja sina varor på den europeiska marknaden. Selyn vann tävlingen med motiveringen hur ”företaget har investerat i Sri Lankas samhälle genom att ta tillvara på landsortsbefolkningens kunskaper och därigenom hjälpt dem att förbättra sin levnadsstandard. Företaget har också haft en positiv inverkan på över 1000 kvinnor”.

Vi gratulerar Selyn till det fina priset och tycker att det är roligt att organisationens arbete uppmärksammas!

Läs mer här: http://news.cbi.eu/and-the-winners-are/

Swelogent International Center(SIC)


SIC på Facebook

Selyn Exports
Selyn Exports finns på plats och bär ansvar för anläggningen.
Vårt fokus har flyttats från vår egen anläggning till att vara en del av något mycket större.
I dag är vi en del av Selyn foundations imponerande arbete med att bygga upp skolverksamhet.Selyn Exports är medlem i World FairTrade Association och producerar handvävda tyger och färdigsydda produkter som leksaker, accessoarer och heminredning. Idén med verksamheten är att ge människor redskap för att kunna bygga sin egen framtid. Selyn arbetar med den enkla filosofin att “det räcker inte att bara fånga fisken, man måste även använda den så att samhället drar nytta av den.” Via stiftelsen Selyn Foundation bedrivs undervisning och annat socialt arbete.

Läs mer om Selyn Exports på deras hemsidaSelyn Foundation
Överskottet från verksamheten används i Selyn Foundation för utbildning och att kunna ta fler människor ur fattigdom. De arbetar på tre plan: låta barn lära sig engelska och få en bra utbildning, textil produktion för den lokala marknaden och slutligen textil produktion avsedd för export.

Vår satsning på Sri Lanka med Swelogent International Center är nu en del av Selyn Foundation och deras viktiga arbete. Selyn Foundation arbetar med de behov som finns i närområdet och skapar hållbara affärs idéer för att möta dessa utmaningar.En stor del är skolverksamheten, som grundaren Sandra Wanduragala beskriver nedan:
”Royal International School började som en dröm och en önskan att göra skillnad för barnen som bor runt Kurunegala. Skolan grundades 1991 som det första privata, sociala initiativet för att ge barnen i regionen en chans till en global utbildning. Det ger en möjlighet att uppnå deras akademiska potential på engelska. Till skillnad från många andra privata skolor är skolavgiften satt efter familjernas ekonomi. Vårt fokus kommer alltid att vara på studenternas prestationer och att uppmuntra till ett livslångt lärande. Vi är, och kommer alltid att vara, hängivna och dedikerade att bygga framtidens ledare. Ledare med stor självkänsla och sanna Lankesiska värden för att på sikt kunna bygga upp landet inifrån. Royal International School kommer att fortsätta växa och bli starkare i sitt uppdrag att hjälpa samhället. ”
-Sandra

Mer information om Selyn och Selyn foundation finns på nedanstående länkar:

Royal International Schools hemsida

Selyn Foundation på Facebook

Vi är glada över att kunna hjälpa Selyn i deras arbete på Sri Lanka och vi kommer att berätta mer om hur historien utvecklar sig.
Följ oss