Du måste vara inloggad för att se priser & kunna handla - ansök om konto här, eller logga in längst upp på sidan.
Kategorier
Mellanlägg


Filter

Mellanläggstyp
Sybehör, Mellanlägg | Textilhuset

Mellanlägg

Hos oss hittar du ett brett sortiment av mellanlägg för att du enkelt skall hitta ett som passar dina tyger och sömnads- och hobbyprojekt. Välj ett punktklistrat mjukt mellanlägg till förstärkningar vid klädsömnad. Ett helklistrat stelt mellanlägg till linningar, skärp och montering av handarbete m.m. Vi har mellanlägg från bland andra Vlieseline, Madeira och Sulky.

För applikation använder Du Vliesofix eller Thermofix. Kan användas på tyg, filt, trä, papp läder och bast. Du kan även använda spraylim för montering på textil. Både Vliesofix och spraylim behöver fästas med en söm efter strykning.

Om du inte ska fästa det applicerade ytterligare med sömnad efter strykning bör du välja Thermofix som håller för tvätt i upp till sextio grader.

Vattenlösliga mellanlägg
Avsett för maskinbroderi som är tillverkat av alger och passar bra när du vill att mellanlägget ska försvinna helt efter sömnad. Arbetet måste dock tåla vatten. Kan även användas mer skulpturalt till applikationer och dekorationer där du vill använda mellanlägget för att få en formbar textil med tredimensionell effekt. Doppa då endast en kort stund och låt mellanlägget fungera som ett lim medan du formar. Blir stelt efter torkning. Du kan t ex forma en trädkrona av garn på en bonad. Observera att lim-effekten försvinner om du tvättar alstret.

Kallfixerade mellanlägg
Ett nonwoven-mellanlägg med klistrad baksida. Enkelt att använda, du tar bara bort kontaktpappret och applicerar på tyget. Lättare att avlägsna efter sömnad än om du strukit fast ett mellanlägg. Används även på textilier som inte tål värme.

Rivbara mellanlägg
Ett mellanlägg utan klister som läggs löst på baksidan av tyget och sätts fast med sömnadsbågen. Lätt att riva loss efter sömnad.

Avborstbara mellanlägg
Försvinner vid strykning. Superfilm är mycket kraftigt och avsett för att sy emblem och logos. Du kan sy direkt på filmen utan att ha ett tyg bakom. Thermofil fungerar mer som ett stadigt tyg medan du syr. Vid strykning blir det brunt och faller isär som ett pulver.

Produkter

Följ oss